Blafblog

Blog categories

TERUG
mei 1, 2018 |
Activiteiten,  |
Lily |

Herding Trials in Groede

Nova slaagt voor de aanlegtest!

Op donderdagavond naar Zeeuws West Vlaanderen vertrokken met alle drie de honden omdat we op Koningsdag om7.15 uur met de benodigde paperassen van Nova bij het organiserend comité moesten melden. Want Nova mocht die dag de Natural Herding Aptitude Test (NHAT) afleggen. Spetjes zijn van nature veedrijvers en Nova had al laten zien dat zij aanleg heeft om te 'herderen'. Dus wij hadden er alle vertrouwen in dat Nova zou slagen. De test bestaat uit twee delen, een sociaal deel en een instinct deel. Dus moest Nova eerst laten zien dat zij een sociaal en nieuwsgierig hondje is dat best wel naar haar baasje luistert en niet snel ergens van schrikt. Dit deel was appeltje eitje voor Nova. Een "alert typje", zo werd Nova omschreven. Daarna door naar het tweede gedeelte van de test. Eerst aan de riem naar schapen die in een pen zaten. En later los. De beoordelaar keek hoe Nova de schapen naderde, wat zij van de schapen vond en of zij de schapen wilde controleren. Nova legde deze test ook met goed resultaat af!

Apetrots zijn wij op Nova. En Nova zelf, die vindt schapenhoeden fantastisch. Maar Nova moet nog eventjes wachten totdat ze oud genoeg is om aan de slag te gaan. 

2018_27_april_groede_XAN&E

2018_27_april_Groede_N&L_schapen

2018_27_april_Groede_test_sociaal

2018_27_april_Groede_test_instinct

Gemaakt:
02-05-18
Auteur naam:
Esmee
Maar wat doet die vrouw nou met die paraplu
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie