Blafblog

Blog categories

TERUG
aug 25, 2019 |
Activiteiten,  |
Lily |

Nova leert schapendrijven

In juni hebben Nova en haar baasje drie dagen lang in Frankrijk les in schapen drijven gehad bij een Franse trainer. Nova mocht direct los. De trainer was niet onder de indruk als Nova -zoals een spets betaamt- midden tussen de schapen sprong om ze in beweging te krijgen. Hij had allang gezien dat Nova geen kwaad in de zin had. Deze actie verraadt dat een spets eigenlijk een koedrijver is. Een hond moet op koeien - in vergelijking tot schapen - veel meer druk zetten om deze herkauwers in beweging te krijgen. Nova kreeg de smaak helemaal te pakken en genoot volop. Zowel Nova als haar baasje hebben nog (heel) veel te leren. Laat in het najaar mogen ze op herhaling. Ondertussen flink oefenen met 'Blijf', 'Stop', 'Links', 'Rechts', 'Vooruit' en 'Terug.

 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie